Instant Payments, direct en altijd geld van de ene naar de andere rekening overboeken: zo snel gaat het in 2019!

Vaak werkt het nu al binnen een bank: direct en altijd geld van de ene naar de andere rekening overboeken. Deze snelle manier van betalen is met de komst van Instant Payments in Nederland straks ook mogelijk van de ene naar de andere bank.

Vanaf begin 2019 zullen Instant Payments de dagelijkse praktijk zijn bij een overboeking via de bank. Gewoon via de mobiele app of desktop.


Binnen 5 seconden is het overboekte geld bijgeschreven op de rekening van de ontvanger, waarbij het geld voor de ontvanger direct beschikbaar is, ook als het gaat om rekeningen bij een andere bank.

 


Bijschrijving vindt plaats op elk moment van de dag, alle dagen van het jaar. Dus ook in het weekend, op feestdagen en ’s nachts.

 

 

Instant Payments zijn gebaseerd op een Europese standaard; overboekingen van en naar Nederlandse en Europese banken zijn mogelijk.

Naar verwachting zal het gebruik van Instant Payments snel toenemen. Daarmee worden Instant Payments vanzelf de nieuwe norm voor het betalingsverkeer: het nieuwe normaal!

Ga voor meer informatie naar de veelgestelde vragen, bekijk de video hieronder of de Instant Payments-infographic.

 

Sluiten
Woordenlijst bekijken