Betalen aan de toonbank met een smartphone is net zo gemakkelijk en veilig als betalen met een betaalpas

BVNL FOTO 4qr code terras

In het toonbankbetalingsverkeer is betalen met een smartphone net zo gemakkelijk en veilig als betalen met een betaalpas. Als u uw telefoon vaker bij de hand hebt dan uw portemonnee, dan is mobiel betalen zeker een uitkomst.

Op dit moment kunt u al mobiel contactloos (NFC) betalen door de mobiel kort bij de contactloze lezer van de betaalautomaat te houden. Deze betaling wordt op dezelfde wijze afgehandeld als een contactloze betaling via de bankpas. Banken (bijvoorbeeld ABN AMRO, ING, Rabobank, ASN, SNS en RegioBank) en creditcardmaatschappijen bieden hun betaalapp aan om via NFC af te kunnen rekenen bij de betaalautomaat. Kijk op de pin.nl voor meer informatie over mobiel betalen.

Daarnaast zijn er andere vormen van mobiel betalen aan de toonbank in opkomst. Een voorbeeld is betalen waarbij een QR code wordt gescand door de mobiel, waarna er een overboeking naar de acceptant wordt gegenereerd (bijvoorbeeld iDEAL) bij de toonbankinstellingen.

Bedragen tot en met 25 euro

Voor bedragen tot en met 25 euro hoeft u geen pincode in te toetsen, tenzij u dat zelf anders heeft ingesteld. Voor bedragen boven 25 euro is altijd een pincode nodig. De pincode wordt op de telefoon ingevoerd, niet op de betaalautomaat. Bij verlies of diefstal is de klant door de pincode beschermd tegen betalingen boven 25 euro.

Totaalbedrag boven de 50 euro

Betalingen zonder invoer van pincode zijn niet onbeperkt mogelijk. Als het totaalbedrag van achtereenvolgende betalingen zonder pincode de grens van 50 euro passeert moet u alsnog uw pincode invoeren. Kijk voor meer informatie op pin.nl.

Sluiten
Woordenlijst bekijken