De Betaalvereniging vindt het belangrijk dat zowel contant geld als alle andere betaaldiensten, bereikbaar blijven voor zoveel mogelijk mensen

Iedere Nederlander kan met een betaalpas van zijn of haar bank die gekoppeld is aan een betaalrekening, bij een geldautomaat contant geld opnemen van een betaalrekening. Met contant geld kunnen consumenten onderling bedragen verrekenen en kan worden betaald bij ondernemers (toonbankinstellingen) in Nederland en andere eurolanden.

Forse afname contante betalingen

Met de opkomst van het pinnen, ook voor kleinere bedragen, is er een forse afname van het aantal contante betalingen ontstaan. De Betaalvereniging vindt het echter belangrijk dat contant geld wel bereikbaar blijft voor zoveel mogelijk mensen, net als andere betaaldiensten.

Bereikbaarheid en toegankelijkheid contant geld