De Cyber Resilience Metrics Library bevat 47 metrics om de weerbaarheid van een organisatie tegen cyberaanvallen te meten en te kwantificeren

Financiële instellingen hebben flink geïnvesteerd in voorzieningen die hun weerbaarheid tegen cyberaanvallen op een goed niveau moeten houden. Maar wat is een ‘goed niveau’ en wordt dit niveau daadwerkelijk bereikt met de huidige voorzieningen? En zeker zo belangrijk: welke capabilities of werkgebieden moeten worden verbeterd en wat zijn de effecten van gerichte investeringen, bijvoorbeeld de aanschaf van een technische security-oplossing of een investering in security training voor personeel? Omwille van dit soort vragen voelen financiële instellingen een sterke behoefte om de staat van “cyber resilience” in hun organisaties te meten en te kwantificeren. Omdat gangbare metrics voor (cyber) security vaak maar beperkt inzicht bieden in de feitelijke prestaties van cyber resilience voorzieningen, werd het initiatief genomen om gezamenlijk een effectief framework van “cyber resilience metrics” op te zetten.
 
Cyber Resilience Metrics Library

Onderzoeksprogramma

Het initiatief is uitgewerkt als onderdeel van een bestaand onderzoeksprogramma (het Shared Research Programma Cybersecurity) waarin TNO, ABN AMRO, Rabobank, ING en Achmea gezamenlijk werken aan cyber security-innovaties. Het resultaat van dit specifieke project is vastgelegd in dit boekje om het ook te kunnen delen met andere organisaties die op zoek zijn naar een kwantitatieve inschatting van hun cyber security capabilities. U kunt het boekje hier downloaden.
 
Shared research programme cybersecurity

Sluiten
Woordenlijst bekijken