Mark Buitenhek

Mark Buitenhek is een ervaren bankier. Hij is sinds 1988 werkzaam bij ING Bank in de divisie Global Head Transaction Services met de algemene verantwoordelijkheid voor betalingen, cash management, handelsfinanciering, werkkapitaaloplossingen en commercial cards binnen Wholesale Banking.
Daarnaast is hij verantwoordelijk voor het ING Betalingscentrum (Wholesale- en Retail Banking) en Bank Mendes Gans N.V.
Mark is lid van de ING's Leadership Council en het Wholesale Banking Executive Team.

In zijn meer dan 25 jaar internationale bankervaring heeft Mark veel initiatieven geleid en geïnitieerd binnen ING's Retail- en Wholesale-divisies; de ontwikkeling en implementatie van de omnichannel-strategie voor Wholesale Banking, de lancering van voorspellende data-analyse, en de herpositionering van het business model voor handelsfinanciering, de lancering van iDEAL en recentelijk PayConiq.

Mark is een gewaardeerd internationaal spreker die gespecialiseerd is in ontwrichting van de bankindustrie, bancaire innovatie (FinTech) en innovatie door middel van voorspellende data-analyse. Hij geeft ook aan hoe digitaal bankieren aan de behoeften en verwachtingen van de klant kan voldoen.

Mark is actief betrokken bij een reeks van Europese organisaties op het gebied van betalingen en betaalkaarten. Naast bestuurder van SWIFT is hij lid van de Advisory Board van MasterCard en zit hij in de Board van de European Payments Council. Daarnaast is hij lid van de Raad van Commissarissen van Bank Mendes Gans N.V. en voorzitter van de Raad van Commissarissen van PayConiq.  

Sluiten
Woordenlijst bekijken