Het jaarcongres van de Betaalvereniging vond dit jaar plaats op woensdag 15 november en stond in het teken van 'identiteit'

In de wereld van Open Banking en the Internet of Things wordt de digitale identiteit van personen en bedrijven steeds belangrijker. Hoe weten we straks of iemand is wie hij pretendeert te zijn? Wie geeft een identiteit uit en hoe bescherm je die? Waaruit bestaat die identiteit eigenlijk? Biometrie kan je niet op dingen toepassen, en hoe zit het met de virtual reality? Veel is onduidelijk, maar zeker lijkt wel dat een robuuste vorm van Identity Management de basis is voor toekomstige ontwikkelingen.

Tijdens het Jaarcongres werd verschillende specialisten op de betaalmarkt gevraagd hun visie te geven op het thema ‘identiteit’. Conny Dorrestijn van Shiraz Partners begeidde het congres als dagvoorzitter. Onder haar begeleiding gaven Saskia van de Kamp (American Express), Mark Buitenhek (ING) en David Birch (Consult Hyperion) tijdens een paneldiscussie hun commentaar op enkele stellingen over identiteit in het betalingsverkeer. Vervolgens gaven enkele gerenommeerde sprekers zoals Nick Telford-Reed van Worldpay, Jayadeep Nair van Amazon en David Birch hun visie op identiteit in het betalingsverkeer.

Presentaties sprekers

De presentaties van de gastsprekers kunt u downloaden via hun persoonlijke profielen. Deze presentaties zijn uitsluitend voor persoonlijk gebruik van de deelnemers aan het jaarcongres. Voor iedere presentatie geldt dat die niet verder mag worden verspreid of hergebruikt zonder de uitdrukkelijke toestemming van degene die de presentatie heeft gemaakt. U kunt de presentaties en achtergrond van enkele sprekers hier inzien.

Hieronder ziet u een fotocollage van het congres.

De betaaltype-test

Op het jaarcongres 2017 introduceerde Piet Mallekoote de vijf betaaltypen in het betalingsverkeer. Deze zijn gebaseerd op een segmentatieonderzoek van de Betaalvereniging onder consumenten. Wilt u weten tot welk betaalsegment u behoort? Ontdek het met deze test.

Naar de test

Sluiten
Woordenlijst bekijken