Real-time betalen in 2019

Bron: Betaalvereniging Nederland

Tijdens het MOB (Maatschappelijk Overleg Betalingsverkeer) hebben de Nederlandse banken en DNB aangekondigd dat ze de komende vier jaar investeren in een grotendeels nieuwe infrastructuur voor real-time binnenlandse betalingen en overboekingen via internet en mobiel. Een online binnenlandse eurobetaling kan dan binnen enkele seconden op de bankrekening van de begunstigde staan, ook ‘s nachts, in het weekend en op feestdagen.

De nieuwe infrastructuur wordt ontwikkeld rond Europese standaarden voor SEPA betalingen (SEPA is de Single Euro Payments Area, de uniforme Europese betaalmarkt). Daardoor kan te zijner tijd worden aangesloten op toekomstige soortgelijke ontwikkelingen in de rest van de eurozone. Het project wordt uitgevoerd onder regie van Betaalvereniging Nederland.

Lees hier het volledige persbericht van DNB over het MOB en real-time betalen…

Recente nieuwsberichten