Pinnen bij 8 van de 10 oliebollenkramen

Persbericht Bron: Betaalvereniging Nederland

Pinnen is gemeengoed geworden bij oliebollenkramen: 79% van de kramen beschikt over een pinautomaat. Die automaten zijn bijna allemaal (91%) geschikt voor contactloos betalen met betaalpas of mobiele telefoon, snel en hygiënisch. Dit blijkt uit het jaarlijkse  onderzoek naar Nederlandse oliebollenkramen  door Roamler Retail Analytics, op verzoek van de Stichting Bevorderen Efficiënt Betalen en Betaalvereniging Nederland.

Niet iedere oliebollenverkoper laat duidelijk zien dat er gepind kan worden, je moet er soms om vragen (31% toont het niet met een sticker of bordje). Oliebollenkramen komen van ver: twee jaar geleden kon je je flappen, beignets en bollen bij nog maar 40% van de kramen elektronisch betalen, het jaar daarvoor werd het percentage geraamd op 10%.

In Limburg en Overijssel nog vaak contant

De deelnemers aan Roamler eten zelf het liefst oliebollen met krenten (65% heeft deze voorkeur). Ze signaleerden dat die ongeveer even duur zijn als oliebollen zonder krenten: gemiddeld 95 cent per bol. Dat is één cent meer dan vorig jaar. Een oliebol in Noord-Brabant is met een gemiddelde van 1 euro duurder dan in andere provincies. De goedkoopste oliebol vind je in Friesland (87 cent). Met pinnen loopt Limburg achter: bij slechts 60% van de kramen kun je met je betaalpas terecht. Ook in Overijssel heb je nog vaak contant geld nodig (68% pin). Je hoeft bijna nergens bij te betalen voor het pinnen; 4 procent van de kramen vraagt een vergoeding voor pinnen, bijvoorbeeld voor bedragen onder een tientje.

Op www.oliebollenkaart.nl worden alle bevindingen in kaart gebracht.

Onderzoek tijdens het boodschappen doen

Het onderzoek naar oliebollenkramen is uitgevoerd door Roamler, een smartphone app die consumenten mobiliseert om aan betaalde marktonderzoeken deel te nemen.

Recente nieuwsberichten

Sluiten
Woordenlijst bekijken