In 2019 zullen betalingen razendsnel verlopen met Instant Payments. Reden om het jaarcongres van de Betaalvereniging geheel in het teken van Instant Payments te presenteren.

Trendwatcher Vincent Everts maakte een reportage op het jaarcongres van Betaalvereniging Nederland

In een wereld waarin alles steeds sneller gaat, kan het betalingsverkeer niet achterblijven. In 2019 worden Instant Payments het nieuwe normaal: betalingen zullen binnen 5 seconden afgerond zijn. Daarom had het jaarcongres van de Betaalvereniging dit jaar als thema: Instant Payments. Dagvoorzitter Donatello Piras begeleidde het evenement.

Bestuursvoorzitter Lex Hoogduin opende het congres. Hij benadrukte de neutrale rol van de Betaalvereniging en legde de nadruk op drie thema's: de neutrale en maatschappelijke rol van de Betaalvereniging, de dynamiek van de betaalmarkt en de inspanningen om te borgen dat aanbieders van betaaldiensten in Nederland blijven bijdragen aan veilig, betrouwbaar, doelmatig en toegankelijk betalingsverkeer. Deze video geeft inzicht in waar de Betaalvereniging voor staat.

Over Betaalvereniging Nederland

Javier Santamaría was keynote speaker. Als voorzitter van de European Payments Council is hij als geen ander op de hoogte van laatste ontwikkelingen op het gebied van Instant Payments.
Om Instant Payments voor het publiek te verduidelijken werd een animatie vertoond.

Senior Product Manager Transaction Banking van ABN AMRO Sandra Peute ging in op het verschil tussen Instant Payments in Europa en Nederland.

Met een panel met Esther Stegman van de Volksbank, Brechje Broekhoff van de Rabobank, Evelien Witlox van ING Bank en Inge van Dijk van de Betaalvereniging was er ruimte voor discussie. Een slag om de point of sale tussen Eus Peters van de Raad Nederlandse Detailhandel en Arjan Bol van MasterCard zorgde voor vuurwerk.

Fotocollage

In onderstaande collage ziet u een impressie van de dag:

 

Teaser

Het filmthema was de rode draad van het congres. Daarom werd een Instant Payments-trailer aan de gasten vertoond. Hieronder staat de verkorte versie van de trailer om een impressie te geven.

Presentaties

U kunt hier enkele presentaties nog eens nalezen.

Sluiten
Woordenlijst bekijken